Nieuws & Blog

Blog

Proosten op wat kan zijn!

Een heel gelukkig 2020!

“Proost op wat we winnen,
dit is een toast op nieuw beginnen;
Kom vrienden en vriendinnen
en proost op wat kan zijn!”

Tijdens Oudjaarsavond keek ik geboeid en met heel veel plezier naar de conference van Claudia de Breij. De lijm tussen alle onderdelen van haar voorstelling is ‘Verandering’: alles verandert, er is geen ontkomen aan. Sommige mensen kijken daar naar uit, anderen krijgen het er Spaans benauwd van.

Angst voor veranderingen is er altijd al geweest. Toen en nu. Veranderen vraagt om mensen die voorop willen lopen, mensen die durven. Sterker nog: het zijn volgens Claudia de Breij mensen die soms verschrikkelijk irritant gevonden worden en dat ook durven zijn. “Het zijn die mensen die weten dat je pas wint als je eerst een goed verliezer kunt zijn. Verliezen maakt je ziel zacht en je hart groot.”

Waarom zou je het doen, je nek uitsteken? Waarom zou je het risico lopen, om irritant gevonden te worden?

Omdat je toch niet alleen maar met mensen om kunt gaan als je het met ze eens bent. Omdat je toch niet alleen maar met mensen in gesprek bent omdat ze zeggen wat jij precies wilt horen. Dan kom je toch nooit meer toch een inzicht? Aldus Claudia de Breij.

Wij vinden het een mooie opdracht aan het begin van dit kakelverse jaar: onszelf te laten bevragen, onszelf te scherpen in onze ideeën en opvattingen met als doel om weer tot nieuwe inzichten te komen. Inzichten over hoe het nog mooier en nog beter kan!

We kijken ernaar uit om in dit nieuwe jaar op deze manier weer aan de slag te gaan met al die teams. Teams die op deze manier een optimale werksfeer creëren waarmee ze met meer gemak en plezier hun doelen behalen.

Aan de slag!