Nieuws & Blog

Blog

I dare you (to think different)

Ineens wist ik het weer, toen ik vorige week in een koffietentje met mijn oog in een tijdschrift zat, maar met mijn oor bij het gesprek van de buren. Over targets hadden ze het. En over invoeren. En implementeren. En uitrollen. Alsof de wereld maakbaar is. Alsof mensen in een mal te duwen zijn waarin je ze kunt kneden, dusdanig, dat ze daarna gaan doen wat jij in je hoofd hebt.

Wat ik me realiseerde? Dat wij uit willen gaan van een hoopvoller perspectief. Namelijk: voortbouwen op het fundament dat al aanwezig is. Er zijn geen gebaande paden naar succes: we weten alleen waar we nu staan en -hopelijk- waar we naar toe willen. De enige manier om daar te komen is door in beweging te komen, te experimenteren en daarvan te leren. Wees nieuwsgierig, stel vragen, onderzoek, ontdek en creëer.

In I dare you (to think different) daagt Human Dimensions je uit om de wereld door andere ogen te bekijken:

Durf te kijken. Durf anders te zijn. Word je bewust van de verschillen, de pracht aan diversiteit en onthecht je aan de macht der gewoonte

Klik hier voor het fragment op Youtube: