Over ons

Emily Nijhuis en Marieke van Vliet

Met Nijhuis en Van Vliet richten we ons op teams en op professionals die op avontuur willen gaan naar het ontwikkelen van zichzelf en de organisaties waarin zij werken. En wel op zo’n manier dat zij in staat zijn om binnen een optimale werksfeer met meer gemak en plezier hun doelen te bereiken.

Onze kracht

Het beste uit anderen halen. Het vuur ontsteken. Een rotsvast vertrouwen in de mogelijkheden en de kracht van mensen: daarin ligt de kern van wat ons bindt.

Onze gemeenschappelijke bevlogenheid halen we uit het werken met mensen en groepen: omdat we weten dat er altijd méér in zit dan dat mensen zelf voor mogelijk hadden gehouden.

Over ons

Nijhuis en Van Vliet

Twee verschillende personen met twee verschillende achter­gronden. En juist daardoor vullen we elkaar uitstekend aan.

Beiden voelen we ons door onze kennis en ervaring als een vis in het water op terreinen van leren en ontwikkelen, groepsdynamiek en procesbegeleiding, leiderschap en veranderkunde.

In onze aanpak ontmoet je ons allebei: de doel- en resultaat­gerichtheid van de een, de speelsheid en de warme betrokkenheid van de ander, evenals onze gemeenschappelijke basis van lichtheid, humor en transparantie.

Emily Nijhuis

Emily Nijhuis

Verwonderen, onderzoeken en ontdekken: woorden die mijn hele leven lang al met me meegaan. Omdat ik van leren houd, en van ontwikkelen.

In mijn lange onderwijsloopbaan leerde ik hoe je een plezierig groepsklimaat creëert waarin ieder kind op zijn of haar plaats is.

Ik leerde en ervoer in alle verschillende teams waarin ik werkte veel over de kracht en stimulerende werking die daarvan kan uitgaan: de gezamenlijke drive om dat ene doel te halen, het plezier van samenwerken en daardoor het boeken van prachtige resultaten, het samen doormaken van een ontwikkeling, nieuwe dingen leren van en met elkaar. Daarnaast leerde ik ook hoe weerbarstig dat soms kan zijn.

In de loop van de tijd verlegde ik mijn werkterrein van het onderwijs naar dat van individuele begeleiding. In mijn eigen praktijk begeleid ik al heel wat jaren individuen en teams naar (nog) beter functioneren. Ik nodig mensen in dergelijke trajecten uit om (weer) verbinding te maken met hun innerlijke wijsheid en daag hen uit om uit hun beperkende overtuigingen en patronen te stappen.

Het resultaat? Rust en ruimte om heldere keuzes te maken, lef om dingen anders te doen.

Marieke van Vliet

Marieke van Vliet

Gedreven, enthousiasmerend, vasthoudend en doelgericht.

Het zijn de eigenschappen die ik meeneem in mijn werk als (team)coach, begeleider en docent op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en veranderkunde.

Mijn grootste drijfveer in mijn werk is de ontdekkingstocht van leren en ontwikkelen en van zicht krijgen op gedragspatronen die bevorderend dan wel belemmerend werken bij mezelf en bij de teams en individuen die ik begeleid. Dit, in de wetenschap en vanuit de ervaring dat inzicht in die patronen het pad effent voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Behept met een directe manier van aanspreken en een concrete manier van formuleren én in het bezit van het vermogen om in één zin een situatie haarscherp neer te zetten zoek ik grenzen op. Met als doel anderen uit te dagen om deze grenzen verder te verkennen vanuit een nieuw of een ander perspectief. Grenzen opzoeken dus, om ze vervolgens te verleggen.

Het resultaat? Inzichten in en handvatten voor verbetering, verandering en/of innovatie van mens en organisatie.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je meer wilt weten over ons aanbod en wat we eventueel voor jou of je team kunnen betekenen. We horen graag van je!