Nieuws & Blog

Blog

Prinses Irene: ‘Samen-leving’ is een prachtig woord

In dagblad Trouw stond vanmorgen een interview met prinses Irene. Ik ben onder de indruk van haar wijsheid en haar directe en heldere manier van verwoorden.

En zoals zij persoonlijk leiderschap interpreteert, zo lééft zij dat ook. Ze spreekt zich uit over datgene wat zij belangrijk vindt, ze laat zich horen, ze laat zich zien en kiest in die zin voor de ongemakkelijke weg: veel mensen laten zich inspireren door haar visie, even zoveel mensen vinden er van alles van – vinden alles van háár-  en laten op hun beurt van zich horen. Ondanks dat blijft de prinses staan voor datgene waar ze in gelooft. Persoonlijk leiderschap, noemen we dat. Hierover zegt ze in het interview het volgende:

“Ook dat is voor leiders een belangrijke: dat je af en toe stilstaat en kijkt: hoe doe ik het en waar ben ik mee bezig, klopt het nog? En dan ook de moed hebben om het anders te doen als je vindt dat het anders moet. Ook als je daarmee jezelf minder populair maakt. Weet dat je daarin altijd de vrijheid hebt, om zo te leven zoals jij wilt leven. Dat jij je wereldvisie, je levenshouding kunt uiten door te doen wat klopt voor jou. Dat is leiderschap over je eigen leven hebben, en daarin zijn we vrij. Altijd.”

Inspirerend!

Je kunt het hele interview lezen in Trouw.