Nieuws & Blog

Blog

Even helemaal niks

Volg niet de aangegeven richting,
Volg niet de route die je kent.
De omweg is veel mooier
langs een weg die je niet kent.

(Stef Bos)

Precies twee jaar geleden zegde ik mijn leuke maar ook intensieve baan als hogeschooldocent op. Een spannende beslissing want een plan voor een vervolg of een perspectief op een andere baan had ik niet. Wat ik wel had, was het verlangen om te onderzoeken waar het voor mij in het leven echt (of nog meer) om gaat.

Weg dus, van de aangegeven richting, weg van de route die ik heel goed ken. In het afgelopen voorjaar nam ik de beslissing voor een sabbats-half jaar. Met uitzondering van mijn werk voor Nijhuis & Van Vliet doe ik de komende maanden even helemaal niks. Om in de ruimte die daarmee ontstaat nieuwe perspectieven en nieuw licht op leven, relaties en werk te kunnen laten ontstaan.

Als onderdeel van dit niks fiets ik deze weken van Nederland naar Wenen. Waarom Wenen? Omdat ik daar 23 jaar geleden een tijdje gestudeerd en dus ook gewoond heb. Een periode waar ik heel goeie herinneringen aan heb!

Inmiddels ben ik zeventien dagen onderweg:

  • een kleine 1100 km, plus alle kilometers die ik om heb moeten fietsen of verkeerd gereden ben;
  • 5 rivieren entlang (Maas, Moesel, Saar, Rijn, Donau);
  • 5 landen aangedaan (Nederland, Belgie, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk);
  • inspirerende uitzichten en saaie, rechte wegen;
  • wonderschone natuur en loeilelijke industrie;
  • charmante stadjes en oersaaie dorpen.

Kortom: van alles wat, het een en het ander. Polariteiten, noemen we dat in het vak.
Of gewoon: het leven zelf.

Wil je op een heel andere manier zelf ook ontdekken waar je vandaan komt, waarheen je gaat?
Doe dan mee met de driedaagse Puzzelen op professionele identiteit!